De ce să alegeți șampoane organice pentru păr?
Șampoanele convenționale au în compoziție o multitudine de ingrediente care sunt adesea dăunătoare, atât pentru sănătate, cât și pentru natură, de aceea este recomandat să folosiți șampoane organice. Fiind mai puțin agresive, aceste produse pun accent pe calitate, respectul pentru sănătate și protecția mediului.Cum recunoaștem un șampon organic și cum să-l alegem?
1. Concentrați-vă pe etichetele organice2. Numai produsele cosmetice cu etichetă organică pot fi considerate cu adevărat așa
3. Acest tip de cosmetice reprezintă mai puțin de 20% din piața produselor cosmetice. Așa că, feriți-vă de produsele care pot avea denumiri false, folosind cuvinte specifice, precum „ecologice” sau „organice”.
În general, în cazul șampoanelor organice se precizează că produsul conține ingrediente naturale și/sau organice, fiind interzisă folosirea ingredientelor chimice sau sintetice. De asemenea, ele au ambalaje ecologice și nu conțin silicon sau derivați de silicon, fără conservanți industriali (inclusiv parabeni), fără parfumuri sau coloranți sintetici și fără produse petrochimice.
Care este diferența dintre șamponul organic și șamponul clasic?
Șamponul organic și șamponul clasic diferă în principal prin compoziția lor. Versiunea organică conține așa-numiți agenți tensioactivi „ușori”, derivați dintr-un amestec de zaharuri și aminoacizi, care vor permite dezvoltarea unei spume. Șampoanele organice nu afectează scalpul și pielea și sunt concepute pentru a hrăni firul de par de la rădăcină pana la vârf. Ingrediente de bază sunt completate cu alte ingrediente active de origine naturală, vegetală sau organică, care vor face posibilă satisfacerea nevoilor tuturor tipurilor de păr.Evident, șampoanele organice pot avea în compoziție uleiuri vegetale, uleiuri esențiale, ingrediente active de catifelare și hidratare, vitamine, aminoacizi sau chiar unturi vegetale pentru părul uscat sau deteriorat, de exemplu. Așadar, se găsesc tot felul de variante pentru diversele probleme pe care le puteți avea cu scapul sau cu modul în care arată părul.
De asemenea, șampoanele organice conțin foarte des parfumuri de origine naturală pentru a facilita aplicarea și pentru a aduce senzorialitate produsului. Spre deosebire de șamponul clasic, cel organic conține în general mai puține ingrediente, deoarece exclude mulți compuși sintetici, cum ar fi parabenii, siliconul sau conservanții precum fenoxietanolul.
Fabricarea flaconului unui șampon organic se face din materii prime naturale și, după reciclare, sticla va fi în general mai puțin poluantă decât în cazul șamponului convențional. Din punct de vedere al prețului și contrar credinței populare, cele două versiuni sunt destul de asemănătoare în funcție de produs și de brandurile pe care le alegeți.
La capitolul șampon bio, oferta s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani cu o multitudine de branduri și produse, semn că oamenii au început să fie din ce în ce mai interesați de aceste tipuri de produse de îngrijire a părului. Podoaba capilară pe care o avem trebuie îngrijită cu produse delicate, hrănitoare și eficiente. Așadar, trebuie să avem grijă să ne îndreptăm mai mereu către produse care să ne ajute să ne păstrăm scalpul și părul cât mai sănătoase mereu, pentru că problemele care pot apărea sunt, de cele mai multe ori, greu de remediat.