Pentru îndepărtarea machiajului va fi întotdeauna nevoie de mai mult decât apă, pentru că, singură, nu reușește să îndepărteze adecvat toate impuritățile, mai ales când vine vorba de machiajul rezistent la apă. Pentru înlăturarea fardului, fondului de ten, tușului de ochi sau rimelului este necesară folosirea unor produse cosmetice concentrate, care să fie, în același timp, blânde cu pielea tenului și care să nu îl irite. Nu este o surpriză faptul că pielea tenului este puțin mai sensibilă decât pielea corpului, mai ales din cauza faptului că este expusă în mod direct în fața tuturor schimbărilor de temperatură și factorilor externi. Tocmai de aceea este necesară folosirea unor produse organice de îngrijire, ale căror ingrediente să fie cât mai blânde la impactul cu pielea, pentru a o proteja în mod corespunzător de iritații.
Cât de importante sunt curățarea și demachierea?
Cu toate că există o mulțime de tratamente specifice, cum ar fi serurile și cremele cu o formulă concentrată, care pot face minuni pentru pielea tenului, nu înseamnă că demachierea și curățarea sa trebuie să fie neglijate. De fapt, majoritatea medicilor dermatologi recomandă tuturor pacienților ca, înainte de a lua în considerare tratamente mult prea complexe pentru tenul lor, să se asigure că țin cont cu strictețe de rutina de îngrijire a tenului. De cele mai multe ori, rezultatele sunt de-a dreptul incredibile. Deși poate fi dificil ca procedura de îngrijire a tenului să fie pusă în aplicare după o zi lungă de muncă sau după o noapte petrecută în oraș, este important că nimeni să nu adoarmă cu machiajul încă pe față. Demachierea și curățarea feței înainte de somn nu trebuie să fie neglijată decât în situațiile extreme. Altfel, cu trecerea timpului, tenul va dezvolta o tendință către o îmbătrânire prematură prin formarea ridurilor și a liniilor fine.
Componentele de la nivelul produselor bio de curățare și demachiere
Conform specialiștilor, nu este recomandat să se utilizeze produse care conțin parfum sau alcool, pentru că pot afecta tenul în timp. Din acest motiv, experții încurajează pe toată lumea să își îndrepte atenția către produsele organice, în componența cărora se află ingrediente naturale, adecvate pentru un ten sensibil. Printre ingredientele prezente într-un astfel de produs se numără și: · castanul, eficient în hidratarea și repararea corespunzătoare a pielii; · hamamelisul, cunoscut pentru capacitatea sa de a preveni apariția acneei și de a proteja pielea; · trandafirul sălbatic, cu efect tonifiant, hidratant și antiinflamator; · ginkgo biloba, care reușește să prevină apariția senzației de uscăciune a pielii; · arnica montană, recunoscută pentru capacitatea sa de a vindeca rănile, erupțiile cutanate, acneea, dar și de a le preveni; · lemnul dulce, care protejează atent pielea și care este cunoscut pentru capacitatea sa de a trata afecțiuni dermatologice; · floarea de porumb, care hidratează și inhibă procesul de îmbătrânire a celulelor; · iederă, care are proprietăți puternic antiinflamatorii; · hibiscusul, care tonifică pielea. Vestea bună este produsele de îngrijire zilnică a tenului sunt realizate doar din ingrediente naturale și vegane, ceea ce înseamnă că pot fi folosite cu încredere atât de vegani, cât și de vegetarieni.